Eteeriset öljyt

LUONTOÄIDIN AARTEITA MEILLE KAIKILLE
Eteeriset öljyt ja aromaterapia on tuonut itselleni viimeisten vuosien aikana paljon hyvinvointiin ja puhtaaseen elämäntapaan tarvittavia osia. Eteeriset öljyt sisältävät kasveista saatavaa luonnon parantavaa voimaa. Ne ovat kasveissa ”essential” eli elintärkeä osa, joka suojaa kasvia tuholaisilta ja vetää puoleensa pölyttäjiä.

Eteeriset öljyt vaikuttavat kehossamme niin henkiseen-, fyysiseen- kuin psyykkiseenkin hyvinvointiin. Tämä monimuotoisuus ei vieläkään lakkaa ihmetyttämästä minua, elämänmittaista hyvinvoinnin matkaajaa. Nenässämme sijaitsevien tuoksusensoreiden kautta tuoksujen eri kokoiset molekyylit vaikuttavat aivojen limbiseen järjestelmään sekä aivokuoreen muutamissa sekunneissa. Noissa osissa aivoja sijaitsevat mm. tahdosta riippumaton toiminta, tunnemaailma, oppiminen sekä hormonaalinen toiminta. Tämä tuo selitystä hieman sille, kuinka aromaterapialla on niin laaja mahdollisuus auttaa kohti hyvinvointia.

Limbinen järjestelmä on kehossamme se osa, joka kuormittuu myös stressin seurauksena. Pitkäkestoinen stressi saa limbisen järjestelmän hädissään lähettämään mitä erikoisimpia signaaleja ympäri kehoa. Ne voivat ilmentyä vaikkapa kipuina tai muina epämääräisinä oireina. Kun autamme aromaterapialla tuoksuttelemalla limbistä järjestelmää rauhoittumaan, voi vaikutukset olla melkoisen upeat!

Mitä eteeriset öljyt ovat?

Ne ovat ns. kasvin, kukan tai puun ”verta”, luontoäidin upeimpia aarteita Eteeriset öljyt valmistetaan höyrytislaamalla, kylmäpuristamalla tai pihkaa juoksuttamalla Eteeriset öljyt ovat kasveissa niitä osia, jotka suojaavat kasveja tautien aiheuttajia vastaan mutta myös houkuttelevat pölyttäjät paikalle Ne ovat kymmeniä kertoja vahvempaa kuin esim. itse yrtin nauttiminen – pisara on siis enemmän kuin tarpeeksi. Lisäksi keholta vaaditaan paljon enemmän hyödyntää esim. kuivatut yrtit kuin eteeriset öljyt. Fytoterapia eli kasvilääkintä, terveyden hoitaminen rohtokasveilla, on yhtä vanhaa kuin ihminen itse

Miten öljyjä voidaan käyttää ja miten ne meihin vaikuttavat?

Eteerisiä öljyjä voi käyttää tuoksuttelemalla (esimerkiksi suoraan pullosta, diffuuserilla tai kämmenistä), paikallisesti iholla tai sitten ravintolisäöljyjä sisäisesti (esim. kasviskapselissa)

TUOKSUTTELU JA NENÄN TUOKSUSENSORIT
Nenän sisäpinnalla on tuhansia tuoksusensoreita, jotka odottava tuoksumolekyylien saapumista. Ne ovat kuin avaimen lukkoja, eri kokoisia ja eri muotoisia. Kun tuoksumolekyyli saapuu nenän sensoreihin, niiden tunnistaessa tietynlaisen molekyylin, lähtee tieto sekunneissa eteenpäin kohti meidän aivojen limbistä järjestelmää. Noissa aivojen osissa sijaitsee mm. tahdosta riippumaton toiminta (tunteiden säätely, motivaatio jne.) hormonaalinen toiminta sekä oppiminen. Hajuaisti toimii näin, uskottiin me öljyihin tai emme.

PAIKALLINEN KÄYTTÖ
Laimenna puhtaalla, luomulaatuisella kasviöljyllä (esim. V6) tippa eteeristä öljyä ja levitä iholle. Kokeile vaikkapa lihaksille, nivelille, pään- tai hartioiden alueelle tai mihin tahansa mikä kaipaa pientä tukea tai hemmottelua.

v6 kasviöljysekoitus on Young livingin oma, upea laimennosöljy. Se sisältää mm. manteliöljyä, joka on luonnollinen säilöntäaine. V6 levittyy hyvin, ei sotke ja imeytyy nopeasti iholle. Kokeile itse ja ylläty!

SISÄINEN KÄYTTÖ
Young Livingin ns. plus-sarjan öljyt on tuotu markkinoille ravintolisinä. Näiden kohtuullinen käyttö on turvallista ja tehokasta tietyissä tilanteissa. Kysy tästä lisää sponsoriltasi tai uudelta öljyperheeltäsi! HUOM! öljyjen puhtaus on äärimmäisen tärkeää kaiken käytön kanssa. Eteeristen öljyjen markkinointi johtaa kuluttajaa usein harhaan ja tästä on hyvä olla tietoinen. Jos pullon kyljessä on teksti, 100% eteerinen öljy, on pullossa oltava öljyä muutamia prosentteja, muu voi olla täyteaineita. Tämä villi viidakko houkuttaa myös taloudellinen hyöty mielessä, joten olethan tarkkana. Puhtaille eteerisille öljyille on ihmiset todella harvoin allergisia. Young Livingin eteeristen öljyjen pulloissa on varmasti aitoja eteerisiä öljyjä ilman että sinne olisi laitettu mitään lisää tai otettu mitään pois.

HUOM!

öljyjen puhtaus on äärimmäisen tärkeää kaiken käytön kanssa. Eteeristen öljyjen markkinointi johtaa kuluttajaa usein harhaan ja tästä on hyvä olla tietoinen. Jos pullon kyljessä on teksti, 100% eteerinen öljy, on pullossa oltava öljyä muutamia prosentteja, muu voi olla täyteaineita. Tämä villi viidakko houkuttaa myös taloudellinen hyöty mielessä, joten olethan tarkkana. Puhtaille eteerisille öljyille on ihmiset todella harvoin allergisia. Young Livingin eteeristen öljyjen pulloissa on varmasti aitoja eteerisiä öljyjä ilman että sinne olisi laitettu mitään lisää tai otettu mitään pois.

Miksi eteeriset öljyt ovat minulle tärkeitä ja voisivat olla arkeeni tarpeellisia?

1. Arjen kemikaalit
Kemikaalit saastuttavat ilmaa yhtä paljon kuin autot ja aiheuttavat erilaisia vakavia sairauksia, allergioita sekä sekoittavat mm. hormonitoimintaamme. Young livingin eteeriset öljyt sekä niihin pohjautuvat tuotteet ovat puhtaita niin meidän kehollemme kuin luonnollekin. Kodin siivoustuotteet, meikit, pesuaineet, kosmetiikka, hajuvedet ja monet muut arjen tarpeet, ne kaikki on korvattavissa eteerisillä öljyillä ja niihin pohjautuvilla tuotteilla.

2. Henkisen hyvinvoinnin tukeminen
Stressi on yksi tämän päivän suurimmista haasteista. Vaatimukset niin työ- kuin yksityiselämässäkin ovat kasvaneet. Pitkäkestoisena stressi kuormittaa ja haavoittaa limbistä järjestelmäämme, sekoittaen sen toimintaa. Eteeristen öljyjen tuella voimme helpottaa tuota aivojen kuormaa ja näin helpottaa koko kehon haasteita ja lisätä hyvinvointia.

3. Mielen ja opittujen toimintamallien uudelleenohjauksen tueksi
Toimintamallit joista toivomme vapautuvamme.

4. Fyysisen kehon tukeminen kohti terveyttä
Eteeriset öljyt lähtevät puhdistamaan kehoamme sen erilaisesta kuormasta, tehden tilaa näin terveydelle vahvistua. Vastustuskyvyn vahvistaminen, hengitysteiden tukeminen, hormonaalisen toiminnan tukeminen, lihaksien tukeminen, hermoston tukeminen, muistin tukeminen, erilaiset epämukavuudet ja paljon paljon muuta.

Ota yhteyttä niin kerron mielelläni lisää


parallax background
YOU HAVE TWO HOMES: EARTH & YOUR BODY. TAKE CARE OF THEM