Voimaa elämääsi

LISTA MINULLE TÄRKEISTÄ VOIMAN LÄHTEISTÄ

Shamanismi & Luontoyhteys”Looking behind I am filled with gratitude,
 looking forward I am filled with vision,
 looking upwards I am filled with strength,
 looking within I discover peace.”


Kävin läpi monia henkisen hyvinvoinnin kirjoja, kursseja sekä suuntauksia kun etsin omaa sisäistä totuuttani. Tiesin ja tunsin, että jokaisessa oppimassani asiassa oli totuus mutta ne eivät olleet minun sisimmälleni totta. Sitten vastaani tulivat shamaanirumpu sekä shamanismi. Ensin mieli halusi kovasti vastustaa ja olla kohtaamatta näitä elementtejä, ne tuntuivat jopa ahdistavilta ja pelottaviltakin. Näin jälkikäteen olenkin ymmärtänyt, että se mitä todella vastustat mene rohkeasti kohti, sieltä löydät vastauksen itsellesi johonkin asiaan. Näin kävi myös itselleni, sillä rummusta ja shamanismista löysinkin todella itseni ja sen mitä olin koko elämäni tuntenut.


Shamanismi on ikivanhaa alkuperäiskansojen viisautta ja se on syntynyt jo ennen mitään uskontoja tai filosofisia suuntauksia. Sen tärkeimpiä oppeja on kaiken elämän ja luonnon kunnioittaminen ja voimaa haetaan oman sisäisen maailman kautta, ei niinkään ulkopuolelta. Ota yhteyttä jos haluat kuulla ja oppia lisää!


”Regard heaven as your father, Earth as your mother and all things as brothers and sisters”


AromaterapiaAromaterapia on tuonut itselleni viimeisten vuosien aikana paljon hyvinvointiin ja puhtaaseen elämäntapaan tarvittavia osia. Eteeriset öljyt sisältävät kasveista saatavaa luonnon parantavaa voimaa. Ne vaikuttavat kehossamme niin henkiseen-, fyysiseen- kuin psyykkiseenkin hyvinvointiin. Tämä monimuotoisuus ei vieläkään lakkaa ihmetyttämästä minua, elämänmittaista hyvinvoinnin matkaajaa. <3
Nenässämme sijaitsevien tuoksusensoreiden kautta tuoksujen eri kokoiset molekyylit vaikuttavat aivojen limbiseen järjestelmään sekä aivokuoreen muutamissa sekunneissa. Noissa osissa aivoja sijaitsevat mm. tahdosta riippumaton toiminta, tunnemaailma, oppiminen sekä hormonaalinen toiminta. Tämä tuo selitystä hieman sille, kuinka aromaterapialla on niin laaja mahdollisuus auttaa kohti hyvinvointia.Tasapaino = henkinen, fyysinen ja psyykkinen hyvä oloEntisenä suorittajana (jota varmasti edelleen harjoittelen) on tasapaino noiden elementtien välillä avain hyvään oloon. Olen itseni kautta havainnut, että puhdas ravinnerikas ravinto, jokaiseen hetkeen sopiva kehon huoltaminen & liikunta, sekä oman henkisen kodin löytyminen ovat jokainen tärkeä osa tasapainoista olotilaa. Pysähtymisen kautta olen oppinut kuulemaan kehoani huomattavasti selkeämmin. Mitä ravintoa se missäkin hetkessä kaipaa? Onko se levon tarpeessa enemmän kuin liikkeen ja kaipaako olemukseni enemmän pysähtymistä tai samaa kieltä puhuvien ihmisten tapaamista. On ollut pitkä tie oppia sieltä ”verenmakusuussa suorittavasta hikiliikkujasta” sallivaan, lempeämpään olemiseen. <3Meditaatio & ChakratMeditaatio on tilaa tulla kuulluksi itselleen. Se on pysähtymistä arjessa ja kääntymistä ulkoisen maailman otteesta sisäänpäin. Se on avaintekijä hyvinvointiin ja tasapainoon. 
Nykyihminen elää paljon kiireessä, täyttäen ulkoa tulevia toiveita, pyyntöjä sekä totuutta. Tuossa pyörässä voi kadottaa otteensa itseensä ja omaan hyvinvointiinsa. Minulle meditaatio voi ilmentyä muutaman minuutin syvähengittelyinä työpäivän keskellä, lyhyenä tai pidempänä metsäkävelynä, meditaatioharjoituksena tai vaikkapa aromaterapiahetkenä. Kaikki nuo vievät minua lähemmäs itseäni ja omaa totuuttani.

Meillä jokaisella asuu sisällä suuri viisaus, Lempeä Voima, joka johdattaa meidät elämässämme aina oikeaan suuntaan.
Usein elämänkokemuksemme, haavamme, kiireinen elämä sekä tiukat aikataulut & elämän suorittaminen ajavat meidät kauemmaksi itsestämme ja siitä mitä todella olemme. Samalla kadotamme kyvyn kuulla tuota voimaa ja pyhää viisautta itsessämme.
Tämä voi johtaa siihen, että saatamme tuntea sisällämme tyhjyyttä vaikka kaikki ulkoisesti olisikin hyvin. Voi myös olla, että eteemme ilmestyy haasteita ja vastoinkäymisiä toisensa perään, sillä olemme oppineet tekemään asioita pitkälti muiden odotusten, reaktioiden sekä yleisten normien mukaan. Tämä ulkoa ohjattu elämä vie meidät jälleen vain kauemmaksi itsestämme. Meditaation ja mielen tyhjentämisen ei toki aina tarvitse viedä syvälle pinnan alle vaan toisinaan vain kiireen pysäyttäminen ja itsensä hetkellinen kohtaaminen voivat olla jo alku jollekin hienolle ja uudelle! 


Voit osallistua yleisiin, Wäärälän iltoihin (järjestän niitä muutaman kerran vuodessa) tai varailla Ystäviesi kanssa oman, intiimin illan joko Wäärälään tai teidän omiin tiloihin.

Täältä voit tutustua Wäärälään


Chakrat, eli energiakeskukset sijaitsevat kehossamme ja ne vaikuttavat kaikkiin asioihin elämässämme. Jokainen päächakra (7-12, riippuen hieman kuinka niitä tutkii) ohjaavat jotain tiettyä ja merkittävää aluetta meissä. Noiden alueiden keskinäinen tasapaino ja hyvinvointi vaikuttavat suoraan chakroihin, ja chakrojen toiminta vaikuttaa vastaavasti niihin. Chakrat tallentavat tunteita ja tapahtumia elämämme varrelta itseensä kuin cd-levyt ja näin ollen ilman huoltamista täyttyvät ja kuormittuvat eletystä elämästä. Tuo kuormitus näkyy sitten erilaisina tunne- ja fyysisen puolen haasteina ja jopa sairastumisina. Chakroistaan voi pitää huolta tuntemalla tunteet pakenemisen sijaan, meditaatioharjoituksilla tai vaikkapa energiahoidoissa.